Wednesday, July 24, 2013

tuhan carikan aku cinta..

Assalamualaikum..

Tuhan carikan aku cinta?
hurmm.. kita doa sama-sama jom, doa biar Allah tetapkan jodoh kita dengan orang yang boleh bimbing kita.
Insyaa Allah...

Shahin nak sangat, suami Shahin nanti, orang yang boleh mengaji, boleh solat dengan sempurna,boleh ajar Shahin serba serbi about Islam.

Yes, semua perempuan pon nak kan semua tu.. tapi tak semua dapat sebab janji Allah, perempuan baik untuk lelaki yang baik, dan sebaliknya...

kita sekarang bila disuruh tutup aurat, jaga akidah, jaga iman, jaga amal, dia sebut "saya tunggu suami saya nanti, bimbing saya ke arah semua itu"

macam mana nak dapat suami yang boleh bimbing kita?
as semua orang pun tahu, kita juga kene jadi orang yang baik dahulu untuk dapat orang yang terbaik untuk kita.

Shahin demand, demand tinggi untuk dapat seorang suami yang macam tu,tapi Shahin pon tak kuat untuk terus jadi muslimat sejati. yang tinggalkan adat sekarang,yakni "couple"..

Kalau boleh Shahin nak lepaskan semua ni, nak cari redha Ilahi dan nikah dengan akar pengenalan yang bersih, bersih daripada zina mata, zina hati, zina telinga semua..

bukan senang.. bukan senang nak tinggalkan kemungkaran, sebab kemungkaran jalannya lurus, dan jalan ke syurga itu berliku, terlalu mahal syurga, nak dibayar dengan amal yang tak seberapa ni...
jom doa lagi, doa sama-sama kita semua(perempuan dan lelaki yang saling berkasihan) jumpa jalan penyelesaian untuk masalah besar ni... XOXO :S!

No comments:

Post a Comment

org kenyit kat shahinaaz